DÜZCE MESLEKİ YAŞAM VE İNOVATİF ÇÖZÜM MERKEZİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI...

DÜZCE MESLEKİ YAŞAM VE İNOVATİF ÇÖZÜM MERKEZİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI...

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün vizyon projesi "Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezi", ülkemizin kreatif ve inovatif çözümler ile teknolojik alanlardaki gelişimine hız kazandırmayı ve bu kapsamda kendi alanında ilk örnek olarak tüm Türkiye'ye model olmayı hedeflemektedir.

Proje ile özel eğitim kapsamındaki üstün yetenekli/zekâlı bireyler başta olmak üzere yeni bir ürün, yeni bir buluş ortaya çıkartabilme, icat yapabilme becerilerine sahip bireyler ile Down Sendromlu, Otizm Spektrum Bozukluğu olan ve Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizliği bulunan engelli bireylere yönelik ilimiz merkezinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin kampüsü içinde Müdürlüğümüze bağlı Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezinin kurulması amaçlanmıştır.

Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezinde iki ana atölye ve bunlara bağlı birimler bulunmaktadır. Bu atölyelerden ilki örgün eğitimin içinde veya dışında her yaş grubunda yeteneği bilimsel yöntemlerle tanılanmış veya tanılanamamış ancak üretken, keşfetme, araştırma, yeni ürün ortaya koyma, icat yapabilme becerileri gelişmiş bireylerin kullanımına yönelik oluşturulan İnovatif Çözüm Merkezi ve bu atölyeye bağlı Mekanik Proje Tasarım Merkezi ile Temel Bilimler Test Merkezidir. Merkezin ikinci ana atölyesi ise Down Sendromlu, Otizm Spektrum Bozukluğu olan ve Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizliği bulunan MEB'e bağlı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerinden mezun olmuş, örgün eğitim dışına çıkmış engelli bireylere yönelik oluşturulmuş Mesleki Yaşam Merkezi atölyesidir.

Proje ile mesleki ve teknik eğitim alanını farklı bir boyutta ele alarak üretim sektörü içinde etkili bir yer vermek, tanılaması yapılmış veya yapılamamış üstün yetenekli/zekalı bireylerin teorik fikirlerini somut olarak hayata geçirebilecekleri, prototip ürünler ortaya çıkarabilecekleri kurumsal bir yapı ortaya çıkartılmıştır. Proje kapsamında; projenin tanıtımı ve görünürlüğünü sağlamak, online randevu ve başvuruları almak amacıyla www.mucitburda.com adında bir internet sitesi de hazırlanmış ve yayına başlamıştır. Web sitesi üzerinden projemiz ve Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezi hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşılabilmektedir. Ayrıca, Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezinin tanıtımına yönelik hazırlanan tanıtım videosuna da https://youtu.be/vPUkmN_xFlc linkinden erişim sağlanabilmektedir.

07.02.2022 456